©  VK.com , TwitterЕкип от учени в Русия открил жизнена течност, запазена в

...
©  VK.com , TwitterЕкип от учени в Русия открил жизнена течност, запазена в
Коментари Харесай

Учени се опитват да клонират изчезнал кон! Открили кръв в останки на 42 000 години

©  VK.com , Twitter

Екип от учени в Русия открил жизнена течност, непокътната в останките на античен кон, починал преди 42 000 години. Находката може да обезпечи ключа, необходим с цел да се клонират типовете към живота, оповестява RT.

``
реклама
" Проби от течна кръв бяха взети от кръвоносни съдове - тя бе непокътната в течно положение в продължение на 42 000 години с помощта на замръзнало положение на типа ", споделя доктор Семен Григорьев, началник на Музея на мамутата в Якутск.

" Сега можем да твърдим, че това е най-добре непокътнатото ледниково животно, което в миналото е било намерено в света ", добави той.

Освен кръвта, в останките се съдържаха „ красиво непокътнати вътрешни органи “, сподели Григорьев. По думите му аутопсията разкрива, че типът „ Ленская “ умира от удавяне единствено на две седмици.

Много от калта и тинята, които жребецът е преглътнал през последните секунди от живота си, бяха открити в стомашно-чревния тракт, добави ученият.

Откритието може да помогне да се съживят конете от ледниковия интервал посредством клониране, а някои откриватели към този момент споделят, че са „ уверени в триумфа ” на това начинание, добавяйки, че опитите за клониране към този момент са почнали и ще продължат до края на април.

През предходната година бяха разкрити проекти за създаване на център за клониране на Североизточния федерален университет (NEFU) в Якутск, на стойност 5,9 милиарда $. Центърът, съгласно ректора на НЕФУ Евгения Михайлова, ще включи палеогенетична лаборатория от международна класа, която ще учи изчезнали животни, употребяващи живи кафези, с цел да ги върне към живот.

Докато останките на кончето бяха открити предходната година, откриването на течната кръв е ново изобретение.

Това е резултат от двумесечното интензивно съдействие сред учените в НЕФУ в Якутск и Южнокорейската фондация за проучвания на Sooam Biotech.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР